Honda Civic Type-R i ri

240
honda-civic-type-r-i-ri

Honda Civic Type-R është edhe më i fuqishëm në edicionin e tij të ri.

Sipas broshurës japoneze, Type-R i ri ka një turbo-benzinë 2.0 nën kapuç që tani prodhon 243 kW/330 hp dhe 420 Nm. Kutia e marsheve është manuale, me gjashtë shpejtësi.

Burger King 2022

Vetura është 4.59 metra e gjatë, 1.89 metra e gjerë dhe 1.44 metra e lartë. Baza e rrotave është 2735 mm.

Me një masë prej 1,430 kg, makina është vetëm 14 kg më e rëndë se gjenerata e mëparshme.

Rekordet e vetme “minus” të Civic në përmasat e rimave, diametri i të cilave në krahasim me paraardhësin e tij është zvogëluar nga 20 në 19 inç, ndërsa gomat tashmë janë edhe më të gjera.

Duke qenë se broshura nuk tregon përshpejtimin dhe shpejtësinë maksimale, duhet të presim edhe pak për të dhënat më interesante. /Njeshi/

The post Honda Civic Type-R i ri appeared first on Njeshi.