Ilir Dugolli: Nuk ka pasur përparim në dialog, Serbia ka qëndrime hegjemoniste

103
ilir-dugolli:-nuk-ka-pasur-perparim-ne-dialog,-serbia-ka-qendrime-hegjemoniste

Ambasadori i Kosovës në SHBA: Nuk ka pasur përparim në dialog, Serbia ka qëndrime hegjemoniste.

Ilir Dugolli, ambasador i Kosovës në SHBA, ka konsideruar se dialogu me Serbinë nuk ka pasur ndonjë përparim, meqë ka konsideruar se kjo e fundit ka ende pretendime territoriale ndaj Kosovës.

Dugolli këto deklarata i ka dhënë në një intervistë mediumin amerikan ‘The Washington Diplomat’, përcjell lajmi.

“Nuk ka pasur shumë përparim apo ndryshim thelbësor në qëndrimin e Serbisë ndaj Kosovës dhe fqinjëve të tjerë. Qëndrimet hegjemoniste janë ende aty. Dhe kjo e bën të vështirë marrëdhëniet normale me ta”, deklaroi ambasadori kosovar në SHBA.

Ai, ndër të tjera ka thënë edhe se pavarësia e Kosovës nuk vihet në dyshim, meqë është konfirmuar nga GJND-ja.

Po ashtu, ka thënë se sikurse republikanët, edhe demokratët çdoherë kanë qenë të angazhuar drejt ndihmës diplomatike ndaj Kosovës.

“Të dy palët, qofshin demokratë apo republikanë, kanë qenë gjithmonë të angazhuar – para luftës, gjatë luftës kur i mundësuan koalicionit të NATO-s t’i jepte fund gjenocidit dhe pas luftës, duke na ndihmuar të rindërtonim vendin në luftën tonë për pavarësi”, theksoi ai.