Mundësia që kosovarëve t’u jepet pasaporta e Shqipërisë, ja çfarë thotë ambasadori shqiptar

54
mundesia-qe-kosovareve-t’u-jepet-pasaporta-e-shqiperise,-ja-cfare-thote-ambasadori-shqiptar

Kosova vazhdon të jetë në kërkim të vizave.

Ambasadori i Shqipërisë në Kosovë, Qemal Minxhozi, ka thënë se e sheh të pamundur që shqiptarëve të Kosovës t’u jepet pasaporta e Shqipërisë.

Minxhozi këtë e ka thënë pas disa reagimeve nga pjesëtarë të shoqërisë civile se kjo duhet të bëhet, meqë Bashkimi Evropian po vazhdon të mos i liberalizojë vizat për Kosovën.

“Jemi të gjithë shqiptarë. E shoh të pamundur. Duhet patjetër këmbëngulja e Shqipërisë që të shikojë mundësinë të bëjë presion te organet vendimmarrëse që qytetarët e Kosovës të mos jenë delja e zezë e Evropës, por të pajisen me pasaportën evropiane dhe të shkojnë drejt objektivave që i kanë vënë vetes”, është shprehur Minxhozi në Klan Kosova FM.

“Kosovës i takon shtetësia e saj. Kosova nuk duhet të privohet nga e drejta e saj që i takon me sjelljen e saj dhe hapave të demokratizimit. Kosova është realitet thjeshtë jo historik, por që me punën e saj e ka merituar të jetë pjesë e familjes evropiane. Kosova atë që e ka pasur para 50 vjet po i mohohet sot”.