Zelensky i adresohet popullit ukrainas: Nesër nis një javë historike

23
zelensky-i-adresohet-popullit-ukrainas:-neser-nis-nje-jave-historike

Presidenti i Ukrainës Volodomyr Zelensky përmes një video-mesazhi i është drejtuar sot pasdite popullit të vendit të tij.

Ai javën e ardhshme e ka quajtur historike që nga shpallja e pavarësisë së Ukrainës, pasi pritet dhënia e statusit të vendit kandidat për anëtarësim në Bashkim Evropian.

“Nesër nis një javë historike. Një nga më të rëndësishmet e të gjitha kohërave që nga viti 1991. Javën që do të dëgjojmë përgjigjen nga BE mbi statusin e kandidatit për Ukrainën. Dhe në një javë të tillë duhet të prisni që Rusia të intensifikojë aktivitetet armiqësore. Është me qëllim – për shfaqje. Dhe jo vetëm kundër Ukrainës, por edhe kundër Evropës. Duke u përgatitur për të shkuar. Paralajmërim për partnerët. Dhe faleminderit të gjithëve, forca e të cilëve sot është fitorja jonë nesër”, ka thënë ndër tjera Zelensky.

The post Zelensky i adresohet popullit ukrainas: Nesër nis një javë historike appeared first on GazetaPress.