Për shkak të Luftës në Ukrainë, rreth 12 milionë njerëz janë zhvendosur

40
per-shkak-te-luftes-ne-ukraine,-rreth-12-milione-njerez-jane-zhvendosur

Lufta në Ukrainë po vazhdon të marrë jetë njerëzish.

73 persona janë vrarë dhe 52 janë plagosur në 136 sulme në objektet e kujdesit shëndetësor në Ukrainë, që nga fillimi i pushtimit.

Kjo u njoftua gjatë një konference për shtyp të zëdhënësit të Sekretarit të Përgjithshëm të OKB-së Stéphane Dujarric, i cili citoi shifrat e fundit të Organizatës Botërore të Shëndetësisë.

Dujarric shtoi se sulmet ndaj objekteve të kujdesit shëndetësor në Ukrainë aktualisht përbëjnë më shumë se 68% të të gjitha sulmeve ndaj objekteve të kujdesit shëndetësor në mbarë botën që nga fillimi i vitit.

Më shumë se një në katër persona në Ukrainë, që përfshin rreth 12 milionë njerëz, janë zhvendosur për shkak të luftës, duke përfshirë rreth 4.9 milionë refugjatë dhe 7.1 milionë njerëz të zhvendosur brenda Ukrainës, tha Dujarric.

OKB-ja tani ka më shumë se 1,300 staf në terren në Ukrainë, duke punuar në tetë qendra operacionale në të gjithë vendin, tha zëdhënësi.

Dujarric shtoi se Sekretari i Përgjithshëm Guterres vazhdon të jetë “thellësisht i shqetësuar” për sulmet e vazhdueshme në Ukrainë, duke rezultuar në viktima civile dhe dëmtime të infrastrukturës.