Mercedes dhe BMW pritet të mbajnë çmimet e makinave të larta edhe pasi të ketë përfunduar mungesa e çipave

107
mercedes-dhe-bmw-pritet-te-mbajne-cmimet-e-makinave-te-larta-edhe-pasi-te-kete-perfunduar-mungesa-e-cipave

Industria e automobilave pësoi një goditje të dyfishtë, pasi pas pandemisë së shkaktuar nga coronavirusi u shfaq edhe mungesa e çipëve.

Ndërsa kërkesa e konsumatorëve për automjete të reja gradualisht po kthehet edhe pse pandemia e COVID-19 nuk ka mbaruar, mungesa e çipëve ende po u shkakton prodhuesve të makinave shumë dhimbje koke.

Sidoqoftë, për kompani si BMW dhe Mercedes, mungesa e çipave mund të përfundojë si një “bekim i maskuar”.

Dy markat luksoze gjermane kanë kuptuar se njerëzit jo vetëm që do të presin me durim disa muaj për makinat e tyre të reja me shkëlqim, por gjithashtu do të fitojnë më shumë para për një makinë të pajisur me yllin me tre cepa ose të rrumbullakët me ngjyrat e flamurit bavarez.

Të dyja, Mercedes dhe BMW janë kritikuar për ndjekjen e vëllimit duke lansuar një mori makinash kompakte më të vogla, më pak të shtrenjta.

Dhe ndërsa këto nuk do të largohen së shpejti, dyshja po kalon fokusin në makina më të mëdha dhe më të shtrenjta për të synuar marzhe më të larta fitimi.

Kështu, në vend që të mbështeten në objektivin tradicional të shitjeve të bazuar në vëllim, të dy synojnë të shesin më pak makina dhe të fitojnë më shumë para.

Me pak fjalë, Mercedes dhe BMW e dinë që njerëzit do të paguajnë edhe më shumë për makinat e tyre luksoze, dhe për këtë arsye çmimet nuk do të ulen pasi të përfundojë mungesa e çipëve.

Kjo lloj strategjie është përdorur nga markat e nivelit ultra të lartë si Ferrari për një kohë, dhe duket se po rrjedh në markat luksoze “më të zakonshme”. /Njeshi/

The post Mercedes dhe BMW pritet të mbajnë çmimet e makinave të larta edhe pasi të ketë përfunduar mungesa e çipave appeared first on Njeshi.