Kim Kardashian në luftë të ashpër ligjore me fqinjët 

108
kim-kardashian-ne-lufte-te-ashper-ligjore-me-fqinjet 

Planet e fundit të Kim Kardashianit për zgjerim në shtëpinë e saj në Hidden Hills prej 60 milionë dollarësh kanë ndezur një luftë ligjore.

Miliarderja 40-vjeçare është mbyllur në një betejë me fqinjët e saj për planet “e rre.zikshme” për të ndërtuar një bunker nëntokësor dhe një “qendër Wellness” nëntokësore në pronën e saj, shkruan DailyMail.

Në dokumentet ligjore të marra nga The Blast, fqinjët në komunitetin e saj ekskluziv i kanë kërkuar një gjykatësi të ndalojë ndërtimin bazuar në arsyetimin se “mund të shkaktojë humbjen e një jete”, për shkak të afërsisë me linjat e gazit.

DailyMail iu drejtua përfaqësuesve të Kimit për të marrë një koment, por nuk mori një përgjigje të menjëhershme, planet masive të Kimit për zgjerimin në pronë thuhet se përfshijnë: një kasafortë nëntokësore, një banjë nëntokësore dhe një strukturë parkimi nëntokësor.

Fqinjët thuhej se kishin hartuar disa letra ligjore që i kërkonin një gjyqtari të ndalonte ndërtimin duke thënë se projekti paraqet një rrezik topografik dhe “trupor katastrofik”.

Sipërmarrja e Kimit do të kërkonte rrafshimin e dy kodrave dhe ngjeshjen e papastërtisë (rreth 5.000 jardë kub) e cila është ndërtuar në “majën e dy linjave të transmetimit të gazit me presion të lartë”.

Fqinjët e pakënaqur po ankohen se zbulimi i papastërtisë kaq afër në afërsi të linjave të gazit është “jashtëzakonisht i rrezikshëm”, ndërsa të tjerë thonë se nëse Shoqata e Hidden Hills do ta lejonte atë ta bënte këtë, do të ishte kundër akteve nënligjore të komunitetit, ata po argumentojnë se lagjja ka një kod vlerësimi për të ruajtur ‘mjedisin natyror dhe fshatar të vendit’, i cili do të parandalonte banorët që të ndryshojnë në topografinë në mënyrë drastike, në mënyrë që ‘kufizimet natyrore të sitit të respektohen’, sipas udhëzimeve.

Klauzola e parë në listën prej 33 faqesh të Standardeve Arkitektonike – e cila u citua nga një fqinj – lexon se ‘qëllimi’ i udhëzimeve të hollësishme është të ‘ruajë mirëqenien e të gjithë banorëve, të ruajë dhe përmirësojë vlerat e pronës dhe të mbajë hapur ndjenjat fshatare të vendit, ‘që do të thotë se’ standardet e caktuara minimale arkitektonike janë të nevojshme’.

Të paktën u tha se planet e Kimit do të “shkaktonin dëm të pariparueshëm në shkatërrimin e dy kodrave të Hills Hidden”, para se çështja e dëmit të banorëve të ngrihej për shkak të linjave të gazit me presion të lartë që kalonin pranë pronës eshtë pohuar se nëse Komiteti dhe Shoqata Arkitektonike do të lejonin themeluesin e ‘SKIMS’ të ecë përpara, ata do të vendosnin ‘anëtarët e komunitetit në rrezik nga lëndime trupore katastrofike dhe dëme të pariparueshme të pronës reale personale’.

“Duke ecur përpara këto dy projekte zhvillimi mund të shkaktojnë humbjen e një jete”, pohoi një fqinj, i cili iu referua tragjedisë së shpërthimit të tubacionit të gazit San Bruno në San Bernardino, Kaliforni në vitin 2010.

Shpërthimi shkaktoi vd.ekjen e tetë personave, plagosi 58 dhe shkatërroi 38 shtëpi kur tubi i transmetimit me presion të lartë 30 inç shpërtheu.

Gjithashtu u shtua se kompania e gazit e përfshirë në Hidden Hills paraqiste një rrezik specifik pasi ata ishin operatori pas incidentit të Kanionit Aliso të vitit 2015-rrjedhja më e madhe e pakontrolluar e gazit natyror në vend e cila rezultoi në evakuimin e 30,000 njerëzve brenda një rrezeje prej 5 kilometrash.

Megjithëse nuk dihet se çfarë niveli ndërtimi ka filluar, një kodër me bar më parë pranë pronës së Kimit u fotografua si një grumbull dheu javët e fundit.

Sipas udhëzimeve të komunitetit: “Planet nuk konsiderohen të miratuara, përveç rastit kur dhe (i) atyre nuk u është dhënë miratimi me shumicën e votave të Komitetit Arkitektonik dhe (ii) ato janë vulosur me vulën e miratimit të Shoqatës dhe janë nënshkruar nga dy anëtarë të Komitetit”.

The post Kim Kardashian në luftë të ashpër ligjore me fqinjët  appeared first on Gazeta Press.