Imazhet me ushqim janë ndër publikimet më të shpeshta të amerikanëve në Facebook

294
imazhet-me-ushqim-jane-nder-publikimet-me-te-shpeshta-te-amerikaneve-ne-facebook

Ata vunë në dukje në Facebook se cilat publikime në këtë rrjet social kanë numrin më të madh të shikimeve në Shtetet e Bashkuara, kështu që mes tyre janë ato që lidhen me ushqimin.

Ky është raporti i parë që përmban të dhëna se sa shikime ka një postim. Në listën e 20 publikimeve më të shikuara janë ato për ushqimin. Një tregues i kësaj është postimi me pyetjen e mëposhtme “Ju lutemi përfundoni këtë dilemë, a mund të vendoset sheqer në shpageta?”. Kjo hyrje u shikua 58.6 milionë herë dhe kishte 3.8 milionë komente.

Në listën e përmendur është një postim tjetër tekst me këtë mesazh, i shkruar në anglisht “Tre fjalët e para që shihni janë realiteti juaj”.

Në Facebook, ata vlerësuan se shumica e publikimeve të njohura, siç deklaruan, kishin përmbajtje më pak cilësore. Ata bënë një ndryshim të qartë në numrin e shikimeve, numrin e pëlqimeve, numrin e komenteve dhe numrin e aksioneve. Të dhënat mblidhen duke përdorur mjetin Crowdtangle, i cili zbuloi se Facebook dominohet nga qëndrimet konservatore të krahut të djathtë. Kjo u raportua edhe vitin e kaluar.

Nga kjo kompani, ata refuzuan se ka më shumë publikimeve me pikëpamje politike në rrjetin e tyre social, domethënë. ata pohojnë se vetëm gjashtë për qind e numrit të përgjithshëm të botimeve janë të një natyre politike. Ata theksuan se gjatë përpilimit të raportit të përmendur, u mor parasysh numri i përdoruesve të një postimi.

Raporti mbulon periudhën nga prilli deri në qershor të këtij viti. Publikimet e reklamuara, të paguara, të cilat arrijnë në një numër më të madh të përdoruesve të rrjeteve sociale, nuk u morën parasysh.

Ata shënuan dy njoftime si veçanërisht domethënëse. Njëra është njoftimi nga presidenti amerikan, Joe Biden pas 100 ditëve të para të mandatit të tij, në të cilin ai tha se, “Amerika po kthehet”. Ajo ishte e gjashta në numrin e leximeve.

E dyta ishte një video pesë minutëshe se si të bëni një pishinë të vogël për fëmijët. Ky njoftim ishte i dhjeti në numrin e shikimeve. U vu re se një numër më i madh i shikimeve kanë mesazhe në formë të diskutueshme, sepse kjo inkurajon aktivitetin e përdoruesve të tjerë të këtij rrjeti social. /Njeshi/

The post Imazhet me ushqim janë ndër publikimet më të shpeshta të amerikanëve në Facebook appeared first on Njeshi.