​Peci në “Agra 2021” në Slloveni: Prodhimet vendore duhet prioritizuar

407
​peci-ne-“agra-2021”-ne-slloveni:-prodhimet-vendore-duhet-prioritizuar

Në kuadër të Konferencës Ndërkombëtare Ministrore, Ministri i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural, Faton Peci po merr pjesë në hapjen e Panairit të 59-të Ndërkombëtar të Bujqësisë dhe Ushqimit – AGRA 2021, i cili është hapur sot dhe po mbahet në Gornja Radgona të Sllovenisë. Pjesëmarrës në hapjen e këtij panair, krahas përfaqësuesve të shteteve tjera, ishte edhe Presidenti i Sllovenisë, Borut Pahor.

Sipas një komunikate për media, Peci ka vlerësuar se pjesëmarrja në panaire të tilla duhet parë edhe si mundësi e mirë për agrobizneset vendore pasi që ato mund të krijojnë partneritete të reja me agrobiznese të vendeve të ndryshme të regjionit e më gjerë.

“Për ta bërë të mundur plasimin e prodhimeve tona në tregun e BE-së do të ndërmarrim një sërë hapash duke filluar me koordinimin e mirëfilltë me Agjencitë përkatëse. Rritja e cilësisë së prodhimeve vendore do të mund të arrihet me krijimin e infrastrukturës së duhur ligjore e cila përveç se do të mundësojë tregtinë e lirë, do të prioritizojë këto prodhime për eksport”, theksoi ministri.

Ndryshe, në Panairin “AGRA 2021”, agrobiznese nga shtete të ndryshme të botës prezantojnë industrinë e agrokulturës, industrinë ushqimore, bujqësinë dhe teknikat bujqësore./21Media

The post ​Peci në “Agra 2021” në Slloveni: Prodhimet vendore duhet prioritizuar appeared first on .