Aventador është mbreti i Lamborghini V12

216
aventador-eshte-mbreti-i-lamborghini-v12

Me mbi 10.000 njësi të dorëzuara, Aventador tejkaloi shitjet e kombinuara të të gjitha modeleve të tjera të motorëve V12 nga historia e Lamborghini.

Lamborghini thyen rekordet e prodhimit dhe shitjeve vit pas viti, kështu që anija e tij aktuale V12 ka lënë shumë pas të gjitha modelet e tjera kryesore në historinë e kësaj marke.

Se ky është një model i jashtëzakonshëm është treguar tashmë nga rezultati i vitit 2016, pas pesë vitesh shitje, kur Aventador tejkaloi paraardhësin e tij, modelin Murcielago, i cili u prodhua për nëntë vjet.

Aventador festoi një jubile të madh në vitin 2020 – 10,000 vetura dolën nga fabrika.

Cikli jetësor i kësaj veture po përfundon, por rekordet ende po vijnë. Kështu Lamborghini kohët e fundit llogariti se Aventador tejkaloi shitjet totale të të gjitha modeleve të tjera të asaj marke me motorë V12.

Sipas llogaritjeve të prodhuesit italian, të gjitha veturat V12 nga historia e Lamborghini u prodhuan në një total prej rreth 7,000 kopjesh.

Aventador së shpejti do të tërhiqet dhe do të pasohet nga një model ende i paidentifikuar.

Para përfundimit të prodhimit të kësaj veture të jashtëzakonshme, Lamborghini njoftoi një seri të veçantë të kufizuar me përcaktimin Aventador LP780-4 Ultimae.

Ultimae do të prodhohen në vetëm 600 kopje, nga të cilat 350 në coupe dhe 250 në roadster.

Mundësohet nga një V12 6.5 litra që “rrotullohet” në 8.700 rpm dhe prodhon 780 kuaj fuqi (574 kW) dhe 720 Nm, që është 40 kuaj fuqi më shumë se versioni S dhe 10 “kuaj fuqi” më shumë në krahasim me SVJ të fuqishëm.

Fuqia dërgohet në të 4 rrotat përmes një transmetimi automatik me 7 shpejtësi me një mënyrë manuale të ndryshimit të “shpejtësisë” në timon. Prodhuesi italian deklaron se ndryshimi i ingranazheve merr vetëm 50 milisekonda.

Përkthyer në numra, Ultimae Coupe përshpejton nga 0-100 km / orë në 2.8 dhe zhvillon një maksimum prej 355 km / orë, ndërsa Roadster është më i ngadalshëm në 100 km / orë në 0.1 s, dhe shpejtësia maksimale është identike me atë të coupe. /Njeshi/

The post Aventador është mbreti i Lamborghini V12 appeared first on Njeshi.