Fatmir Sejdiu tregon se pse Thaçi e kishte lexuar Deklaratën e Pavarësisë

193
fatmir-sejdiu-tregon-se-pse-thaci-e-kishte-lexuar-deklaraten-e-pavaresise

Sejdiu, në një rrëfim për Pressing ka thënë se ai, ish-kryetari i Kuvendit Jakup Krasniqi dhe ish-kryeministri Hashim Thaçi, ishin të përfshirë në formulimin e deklaratës, mirëpo, sipas tij, rol më të madh kanë pasur edhe ndërkombëtarët.

“Është një tekst për të cilin më shumë kanë punuar ndërkombëtarët. Pjesën finale e kemi punuar bashkë. Kemi qenë tre veta, unë, kryetari i Kuvendit dhe kryeministri dhe këshilltari im, Skenderi në atë kohë”, ka thënë ai në T7.

Sipas Sejdiut, ka pasur versione të ndryshme nga funksionarë të asaj kohe, por në fund është bërë versioni përfundimtar në zyrën e misionit amerikan në Kosovë.

“Ka pas versione të ndryshme. Jakupi për shembull e ka pasur një version të vetin, dikush tjetër të vetin. Versioni i fundit është bërë në zyrën e misionit amerikan”, ka thënë Sejdiu.

Ndërkaq, Sejdiu ka thënë se deklarata është  dashur të lexohej nga dikush brenda Kuvendit dhe jo nga Hashim Thaçi, i cili ishte kryeministër në atë kohë.

“Ajo ka qenë çështje e parlamentit. As unë as kryeministri s’kemi qenë deputet”, ka thënë Sejdiu.