Jashari: Numri i madh i masakrave të tmerrshme mbi popullin e pafajshëm shqiptar janë dëshmia ma e mirë e gjonicidit serb mbi ne

204
jashari:-numri-i-madh-i-masakrave-te-tmerrshme-mbi-popullin-e-pafajshem-shqiptar-jane-deshmia-ma-e-mire-e-gjonicidit-serb-mbi-ne

Jashari tha se kjo konferencë  bëri bashkë shumë historianë e studiues nga të gjitha trojet shqiptare në qytetin tonë historik Skenderaj.

“Me këtë rast para të pranishmëve deklarova se numri i madh i punimeve që do të prezantohen sot në këtë konferencë tregon për numrin e madh të masakrave që janë zhvilluar mbi popullin tonë autokton dhe njëkohësisht dëshmojnë madhështinë dhe historinë e lavdishme të popullit tonë, rrugën e mundimshme deri tek Liria të cilën sot e gëzojmë”, shkroi Jashari në Facebook.

Tutje, i pari i Komunës së Skenderajt tha se “numri i madh i masakrave të tmerrshme mbi popullin e pafajshën shqiptar janë dëshmia ma e mirë e gjonicidit dhe krimeve makabre që shteti serb bëri mbi Ne me dekada, për të cilat ende kriminelet dhe shteti serb nuk janë dënuar.”

“Nga ana tjëtër këto masakra shpërfaqin sakrificën e jashtëzakonshme të popullit tonë për Liri e Pavarësi.”

“Është obligim i secilit nga Ne, por edhe më shumë i historianëve e studiuesve tonë që të mbledhim, faktojmë e argumentojmë luftën tonë të drejtë për çlirimin e vendit në njerën anë dhe në anën tjetër të dëshmojmë krimet që shteti serb bëri pamëshirshëm në Kosovë”, shtoi Jashari.