​Bullgaria në zgjedhje të parakohshme

391
​bullgaria-ne-zgjedhje-te-parakohshme

Zgjedhjet e reja në vendin më të varfër të BE u bënë të domosdoshme pas tre përpjekjeve të dështuara për të formuar një qeveri.

6,7 milionë votues tani do të vendosin nëse do të ketë një shumicë në parlamentin e Sofjes.

Një garë e fortë pritet midis partisë konservatore GERB të ish-kryeministrit Bojko Borisov dhe partisë populiste ”Ka një popull të tillë” (ITN) të artistit Slavi Trifonov.

Ish-partia në pushtet GERB ka të ngjarë të humbasë votat pas zbulimeve nga qeveria e përkohshme në lidhje me skandalet e pretenduara për korrupsion dhe keqadministrim.

GERB fitoi zgjedhjet e rregullta parlamentare më 4 prill, por nuk mund të gjente partnerë të koalicionit. Partia ITN nuk dëshironte të formonte një qeveri të pakicës.

Një parlament i fragmentuar me gjashtë apo edhe shtatë parti mund të dalë sërish nga këto zgjedhje.

Qendrat e votimit janë të hapura nga ora 07:00 deri në orën 20:00.

Rezultatet përfundimtare zyrtare priten brenda katër ditë pas zgjedhjeve.