Zv/ambasadori gjerman: “Mini Shengeni” dhe vizat, pika kyçe në takimin e radhës të Procesit të Berlinit

129
zv/ambasadori-gjerman:-“mini-shengeni”-dhe-vizat,-pika-kyce-ne-takimin-e-radhes-te-procesit-te-berlinit

“Mendoj që ka qenë një përpjekje që ia ka vlejtur për shkak se kanë dalë disa iniciativa të reja dhe ajo që më pëlqen më së shumti është rrjeti i rinisë”, ka thënë Voss.

Ai në Rubikon ka thënë se takimi i radhës në kuadër të këtij procesi, synon arritjen e katër gjërave.

“E para është “Mini Shengeni”, pra një ndër katër pikat bashkë me vizat”.

“Qëllimi dytë është udhëtimi vetëm me letërnjoftim. E treta është marrëveshja për njohjen e diplomave të universiteteve dhe e fundit është marrëveshja që është ende në proces sa i përket edukimit”.