Murati premton pako të re të rimëkëmbjes: Kontributi i saj do të jetë 1.1 miliardë euro

221
murati-premton-pako-te-re-te-rimekembjes:-kontributi-i-saj-do-te-jete-1.1-miliarde-euro

Ministri i Financave, Punës dhe Transfereve, Hekuran Murati sot premtiu pako të rimëkëmbjes prej 1.1 miliardë eurove.

Në mbledhjen e Qeverisë së Kosovës, ku po prezantohej puna e 100 ditëshit, Murati tha se kjo pako do të ketë ndikim në zhvillimin e qëndrueshëm të vendit dhe sigurimin e vendeve të reja të punës.

“Pako e rimëkëmbjes do të ketë ndikim në zhvillimin e vendit, zhvillim të qëndrueshëm dhe sigurim të vendeve të reja të punës. Pako gjithsej kap vlerën e 420 milionë euro, si dhe mobilizon dhe 700 milionë euro të tjera që është kapital nga grantet dhe sektori financiar. Gjithsej kontributi i kësaj pako do të jetë 1.1 milionë euro”, tha ai.

Murati tha së ndër tjerash se janë ngrirë 3.7 milionë euro fonde të dyshimta që lidhen me shpëlarje të parave dhe financim të terrorizmit.

“Janë ngrirë 3.7 milionë euro fonde të dyshimta të cilat dyshohet financim të terrorizmit dhe shpëlarje të parasë, si dhe është planifikuar edhe një fushatë e formalizmit dhe ndjekjes së aviacionit fiskal nga ATK”, tha ai.

The post Murati premton pako të re të rimëkëmbjes: Kontributi i saj do të jetë 1.1 miliardë euro appeared first on .