Vlera e Facebookut arrin shifër rekorde, mbi një trilion dollarë

194
vlera-e-facebookut-arrin-shifer-rekorde,-mbi-nje-trilion-dollare

Një gjykatë federale në Shtetet e Bashkuara i hodhi poshtë dy padi kundër rrjetit social, Facebook, duke ndikuar që vlera e tij të arrijë në nivel rekord.

Gjykatësi James Boasberg vlerësoi se ankesa e Komisionit Federal të Tregtisë kundër rrjetit social është shumë e paqartë, shkruan BBC.

Një padi tjetër rreth konkurrencës, të dorëzuar nga disa shtete të ShBA-së, gjithashtu u hodh poshtë, sepse shkeljet e pretenduara kishin ndodhur shumë kohë më parë.

Pas këtyre vendimeve, vlera e aksioneve të Facebook-ut u rrit për 4.2 për qind dhe vlera e kompanisë në treg për herë të parë shkoi në mbi 1 trilion dollarë.

Sa i përket padisë së dytë, gjykatësi Boasberg tha se shtetet nuk kanë ofruar justifikim të arsyeshëm për atë se pse kanë pritur nga gjashtë deri në tetë vjet për të vendosur që ta padisin Facebook-un. Ai shtoi se shtetet kanë dështuar që të ofrojnë pretendime me fakte. /Njeshi/

The post Vlera e Facebookut arrin shifër rekorde, mbi një trilion dollarë appeared first on Njeshi.