Numri i lartë i aksidenteve, nga viti 2022 të gjitha veturat duhet ta kenë kutinë e zezë

214
numri-i-larte-i-aksidenteve,-nga-viti-2022-te-gjitha-veturat-duhet-ta-kene-kutine-e-zeze

Nga viti që vjen, të gjitha veturat e vendeve anëtare të Bashkimit Evropian do të pajisen me kutinë e zezë dhe prej vitit 2024, çdo veturë e re duhet ta ketë të fiksuar në trup një të tillë.

Kjo është direktiva më e fundit e Bashkimit Evropian, që merr shkas nga numri i lartë i aksidenteve me pasojë vdekjen.

Kutia e zezë regjistron çdo veprim të veturës deri në çastin e aksidentit.