Audi do të ndalojë prodhimin e veturave me naftë dhe benzinë në vitin 2026

154
audi-do-te-ndaloje-prodhimin-e-veturave-me-nafte-dhe-benzine-ne-vitin-2026

Sipas Sueddeutsche Zeitung, CEO i Audi, Markus Duesmann u bëri të ditur drejtuesve të tjerë të kompanisë se shkëputja nga puna e modelit të motorit SUS do të hynte në fuqi deri në vitin 2026.

Interesante, ky raport tregon se që nga ky vit, Audi nuk do të ofrojë as modele hibride.

Është e qartë, kjo qasje dhe elektrifikimi i përshpejtuar janë pjesë e planit dhe strategjisë së përgjithshme të Volkswagen Group, e cila është mjaft radikale në krahasim me qasjen e markave të tjera gjermane si BMW dhe Mercedes.

Edhe pse ata tashmë kanë disa modele elektrike, strategjia e tyre ende mbështetet në motorët me djegie të brendshme, dhe ata janë të bindur se kjo do të jetë rasti për një periudhë edhe më të gjatë.

Për shkak të disponueshmërisë së dobët të mineraleve të rralla të përdorura në bateri, BMW shqetësohet se modelet elektrike do të jenë akoma më të shtrenjta se modelet konvencionale dhe nuk planifikon të ndalojë aspak zhvillimin e motorëve SUS.

Në çdo rast, është e sigurt që dekada e ardhshme do të jetë një pikë kthese për industrinë e automobilave, dhe mbetet të shihet se kush bëri lëvizjet e duhura në kohën e duhur. /Njeshi/

The post Audi do të ndalojë prodhimin e veturave me naftë dhe benzinë në vitin 2026 appeared first on Njeshi.