Sllovenisë i kërkohet që vizat për Kosovën t’i bëjë prioritet gjatë Presidencës në BE

223
sllovenise-i-kerkohet-qe-vizat-per-kosoven-t’i-beje-prioritet-gjate-presidences-ne-be

Zemaj ka thënë se ka falendëruar ambasadorin slloven, Jarc, për mbështetjen e Sllovenisë, derisa thotë se i ka kërkuar që çështjen e liberalizimit të vizave për Kosovën ta vendosin në listën e prioriteteve kryesore.

“Takova ambasadorin slloven përpara fillimit të Presidencës Sllovene në Këshillin e BE’së. Patëm një takim të frytshëm rreth prioriteteve të Presidencës Sllovene me një focus të veçantë në Kosovën dhe Ballkanin Perëndimor. E falënderova atë për mbështetjen e Sllovenisë dhe i kërkova që ta vendos liberalizimin e vizave në listën e prioriteteve kryesore”, ka shkruar Zemaj në twitter.

Lidhur me liberalizimin e vizave ka folur sot edhe Miroslav Lajcak gjatë një takimi në Vjenë me Sebastian Kurz. Sllovaku ka thënë se Kosova po vazhdon të mbetet e izoluar dhe se punët rreth këtij procesi nuk po shkojnë si duhet.