“Ambasadori Amerikan e vulosi, historia nuk fillon me Kryeministrin Kurti”

186
“ambasadori-amerikan-e-vulosi,-historia-nuk-fillon-me-kryeministrin-kurti”

Megjithatë Nazarko derisa komentoi zhvillimet e fundit rreth qasjes së kryeministrit kosovar karshi zbatueshmërisë së marrëveshjeve paraprake në Bruksel, u shpreh se për këtë ishte Ambasadori amerikan Philip Kosnett, ai i cili e vulosi këtë temë, njofton Klan Kosova.

”Besoj që dialogu ka filluar mirë dhe supozoj që do të filloj mirë sepse është në interesin e vet kryeministrit Kurti që tashmë ai është në fuqinë e vet maksimale elektorale, një vendim të vështirë, mund ta nënshkruajë me sukses vetëm në një periudhë të forcës së tij maksimale’.

”Kur thash ”pas një fillimi përshtatës”, i referohesha faktit asaj që Kurti e kaloi me një lloj elegance atë që tezën e tij që e kishte mbajtur qëndrueshëm sipas së cilës ‘’do të analizoheshin përpara marrëveshjet e vjetra, e më pas do përqëndroheshin në dialogun e ri”.

”Gjithësesi analiza ishte e mirë”.

”Ky ishte momenti i parë, momenti i dytë i përshtatjes ishte ajo e seancës së shkuar me qasjen e tij ‘’jo dialog në Bruksel por dialog për dialogun’’. Ky pretendim i tij për të demostruar se historia e dialogut fillon me të, ka krijuar reagime të ndryshme, të cilave iu vuri vulën ambasadaori amerikan kur tha se ‘’historia nuk fillon me kryeministrin Kurti”.

”Pse historia nuk fillon me një kryeministër? – kjo ishte konsiderrata e parë. Procesi i dialogut nuk është vetëm interes i Kosovës, por kombëtar. Nëse kryeministri Kurti do të ruaj një marrëdhënie të privilegjuar strategjike me Shqipërinë apo edhe perëndimin, nuk ka arsye të mos jetë i suksesshëm”.