Vetura unike e gatshme të dorëzohet te pronari, Bugatti La Voiture Noire u shit për 16.7 milionë euro

161
vetura-unike-e-gatshme-te-dorezohet-te-pronari,-bugatti-la-voiture-noire-u-shit-per-16.7-milione-euro

Vetura unike Bugatti La Voiture Noire ishte prezantuar dy vite më parë, e pavarësisht faktit se bazuar në të është prodhuar modeli Chiron, tek tani ka përfunduar puna me të dhe është i gatshëm t’i dorëzohet blerësit fatlum.

Ndryshe e njohur si vetura e zezë, La Voiture Noire nderon modelin legjendar Bugatti Type 57 SC Atlantic.

E duke marrë parasysh se bazuar në të është prodhuar modeli Chiron, nuk është ndonjë befasi që nën kapakun e motorit “fshihet” bisha me mijëra kuaj fuqi.

Për ta vënë në lëvizje këtë veturë, përdoret motori 8.0 W16 me 4 turbo që prodhon 1.500 kuaj-fuqi. E pavarësisht që shumë sportistë, artistë e fytyra publike janë përmendur si pronarë të mundshëm, zyrtarisht nuk dihet se kush i ka paguar 16.7 milionë euro për këtë veturë.

Blerësi është akoma person i panjohur, por në fotografi mund të shihet se çfarë do të fitojë – pasi që një shumë e tillë mund të krahasohet me buxhetin e një qyteti të vogël. /Njeshi/

The post Vetura unike e gatshme të dorëzohet te pronari, Bugatti La Voiture Noire u shit për 16.7 milionë euro appeared first on Njeshi.