Haliti: Serbia me plan të rrezikshëm për Kosovën dhe Ballkanin

181
haliti:-serbia-me-plan-te-rrezikshem-per-kosoven-dhe-ballkanin

Haliti në një intervistë në Sytë 7 në Klan Kosova, tha që përpjekja e tyre [Serbisë] është që të mos arrijmë që të jemi shtete stabile.

“22 vjet nga çlirimi – Kosovën e ka gjetur në njëfarë mënyrë më shumë për shkak të mospajtimeve dhe grindjeve koti mes partive politike dhe protagonistëve të caktuar për shkaqe të shumta. Nga mos përvoja dyshoj se ka hyrë një sistem i cili është i përgatitur nga memorandumi i dytë i Akademisë së Shkencave të Serbisë, jo veq për Kosovën, por edhe për Kroacinë, Bosnjën, Maqedoninë; në përgjithësi për të gjitha ish republikat dhe krahinat që janë quajtur atëhere të Jugosllavisë”.

“Përpjekja e tyre është që as ne, as kroatët, as boshnjakët të mos arrijnë të jenë shtete stabile. Shërbimet sekrete serbe nuk ndalen kurrë. Ato janë prezente gjithkund, në të gjitha territoret dhe kanë një histori të gjatë të veprimit, në veçanti shërbimi i ushtrisë që ka qenë KOS-i atëherë, është shumë i fuqishëm”.

Tutje Haliti thotë që nuk beson që kemi një politikan që i shërben Serbisë sot në Kosovë.

“Agjenta të UDB-ës e kemi zakon dhe praktikë t’i themi njëri- tjetrit dhe kjo është akuza më e lehtë që ia bëjmë dikujt por nuk e besoj që ka një politikan që i shërben Serbisë sot në Kosovë, pasi gjenerata e re është tani në politikë. Tash ata që kanë qenë dikur, pjesa kruciale ose shtylla kurrizore e shërbimeve ka qenë lidhja e komunistave të Jugosllavisë. Këtu përfshin edhe Lidhjen e Komunistëve të Kosovës dhe këta po besoj një pjesë e madhe prej tyre janë plakur dhe janë lodhur dhe nuk e kanë rolin që e kanë pasë dikur”.

Ai thotë që kryeministri Albin Kurti ka një qasje në qeverisje, si të ishte akoma në opozitë.

“Vazhdojnë me ato këngët e vjetra të opozitarizmit duke e akuzuar pozitën e atëhershme. Do të doja që kjo qeveri Kurti të punojë dhe të konstatojë nëse ka të meta në të kaluarën, por kjo qeveri duhet t’i përmirësojë dhe jo të merret vetëm me konferenca shtypi”.