Presidentja Osmani: Nuk kemi nevojë për një non-paper t’na tregojë çka të bëjmë

195
presidentja-osmani:-nuk-kemi-nevoje-per-nje-non-paper-t’na-tregoje-cka-te-bejme
Presidentja e Kosovës Vjosa Osmani, ka folur për non-paperët që qarkulluan së fundi, derisa thekson se të tilla dokumente, janë të panevojshme.

Osmani në intervistën e saj për Al Jazeera Balkans, potencoi me ngultësi se ”non-paper” nuk do të jenë pjesë e dialogut.

”Siç e dini, ne kemi qenë një zë i fortë i ideve dhe aventurave të tilla pasi ato do të destabilizonin jo vetëm Kosovën por tërë rajonin”.

*Është absolutisht jashtë diskutimit dhe një ide e tillë NUK do të jetë në tryezën e dialogut*”.

”Institucionet e reja të Kosovës që vijnë për zgjedhjet në 14 Shkurt kanë një mandat të qartë për të mos negociuar mbi çështjet e kufijve ose sovranitetin e Kosovës ose rregullimin e brendshëm”.

”Ne do ta respektojmë plotësisht atë mandat. Për më tepër, unë do të doja të theksoja se këto letra nuk janë fare të rëndësishme”.

”Ne duhet të kemi vetëbesim, sepse e dimë që kjo është një ide e rrezikshme, nuk kemi nevojë për një ‘non-paper’ për të na treguar se çfarë të bëjmë”.

”Ne dimë çfarë të bëjmë dhe dimë çfarë të shmangim, dhe një nga aventurat e rrezikshme që do të shmangim me çdo kusht është ajo që lidhet me ndryshimet e kufijve”.