Golf R me një motor Audi zhvillon 800 kuaj/fuqi

148
golf-r-me-nje-motor-audi-zhvillon-800-kuaj/fuqi

Modeli i riparuar i gjeneratës së shtatë të Golf R të Volkswagen është bërë një “kafshë brutale” falë motorit të Audis.

Golf R mori një motor 2.5-litërsh me pesë cilindra nga Audi RS3, i cili zhvillon 394 kuaj/fuqi dhe 480 Nm çift rrotullues në konfigurimin e fabrikës. Sidoqoftë, një entuziast e akordoi atë dhe nxori prej tij më shumë se 800 kuaj/fuqi dhe 800 Nm çift rrotullues.

Ky qëllim u arrit falë hartës së re turbo-ngarkuese TTE700 dhe njësisë ECU të kryer nga akorduesi MTR-Performance. Në ndërkohë, ka pasur ndoshta një rritje të re të energjisë gjithashtu, pasi sistemi i marrjes së fabrikës u zëvendësua nga një karbon i përgatitur nga Unitronic.

Ky Golf tepër i fuqishëm përmban një stil delikat por efektiv. Veçanërisht tërheqëse janë skajet ovale të tubave të shkarkimit të sistemit të shkarkimit Akrapovic.

Vetura ka frena RacingLine dhe rrota OZ Leggerra HLT me goma Michelin, dhe brenda janë sediljet Recaro CS Sportster. Petëza është gjithashtu në dritat e dritave, dhe një shpërndarës i ri, pragje dhe burime janë instaluar.

Ky Golf mund të thuhet se është një shembull i shkëlqyeshëm i skenës së akordimit holandez. /Njeshi/

The post Golf R me një motor Audi zhvillon 800 kuaj/fuqi appeared first on Njeshi.