​Kostoja e ndërtimit në Kosovë u rrit për 3.7%

437
​kostoja-e-ndertimit-ne-kosove-u-rrit-per-3.7%

 

 

Agjencia e Statistikave të Kosovës (ASK) publikoi Indeksin e Kostos së Ndërtimit në Kosovë (IKN) për tremujorin e parë (TM1) 2021.

Indeksi i tërësishëm i Kostos së Ndërtimit në Kosovë pati një rritje për 3.7% në tremujorin e parë (TM1) 2021, krahasuar me TM4 2020. Rritje më të madhe kishin: materialet (4.7%); energjia (3.0%); kostot e tjera (2.1%); makineritë (1.3%); dhe pagat (1.2%).

Ndërkaq, krahasuar TM1 2021 me te njëjtën periudhë të vitit paraprak TM1 2020, Indeksi i Kostos së Ndërtimit pati rritje për 5.3%.

Sipas ASK-së. ngritja e indeksit kryesisht u vërejt te kategoritë: materialet (7.9%); energjia (5.5%); makineritë (2.7%); dhe kostot e tjera (0.6%).

Ngritja e çmimeve u neutralizua, kryesisht me uljen e çmimeve te: transporti (-10.3%) dhe pagat (-0.2%)./21Media

The post ​Kostoja e ndërtimit në Kosovë u rrit për 3.7% appeared first on Gazeta Press.