Lojtarët e Barcelonës kundër shkurtimit të pagave

161
lojtaret-e-barcelones-kunder-shkurtimit-te-pagave

Është e qartë që Barcelona, si shumë klube për momentin, nuk janë në pozitat më të forta financiare.

Shkurtimet janë dashur të bëhen dhe duket se lojtarët do të duhet të përgatiten për masa të mëtejshme të uljes së kostos.

Drejtori i futbollit i klubit, Mateu Alemany, foli në prezantimin e nënshkrimit të ri Eric Garcia në lidhje me situatën.

“Të gjithë në klub do të duhet të bëjnë një përpjekje për të ruajtur qëndrueshmërinë e tij,” tha Alemany.

Situata në Camp Nou është shqetësuese, aq shqetësuese në fakt që presidenti i ri i klubit ka aplikuar për një hua 500 milion euro nga Goldman Sachs, 100 milion euro prej të cilave do t’i paguhen klubit para fundit të këtij muaji.

Humbjet totale të klubit për këtë sezon janë rreth 300 milion euro, duke e çuar totalin e tyre në rreth 1.2 miliardë.

Lojtarët tashmë morën një goditje financiare sezonin e kaluar për të ndihmuar klubin dhe do të duhet të përgatiten vetë për të bërë të njëjtën gjë përsëri këtë sezon.

Disa janë të mërzitur megjithatë për shkak të detyrimit për të shpëtuar klubin nga kjo situatë që ata kanë sjellë në vetvete, me shuma të mëdha parash të paguara për lojtarë.

Ata mendojnë se është e padrejtë që pritet të paguajnë për gabimet e bëra nga ata që janë përgjegjës të klubit.

The post Lojtarët e Barcelonës kundër shkurtimit të pagave appeared first on RahovecNET.