Apple, Google, Mozilla dhe Microsoft po punojnë në një projekt të përbashkët

193
apple,-google,-mozilla-dhe-microsoft-po-punojne-ne-nje-projekt-te-perbashket

Apple, Google, Microsoft dhe Mozilla kanë vendosur të bashkohen dhe të punojnë në një projekt të përbashkët.

Prodhuesit kryesorë të shfletuesve – Apple, Google, Microsoft dhe Mozilla – po punojnë së bashku “për të avancuar një platformë të përbashkët të zgjerimit të shfletuesit”.

Ky “Grup i Komunitetit të WebExtensions” i sapo formuar shpjegoi se po përpiqet t’ua bëjë më të lehtë zhvilluesve të shkruajnë kode.

Ndërsa shfletuesit e tjerë të mëdhenj përdorin motorin Chromium, Safari ka qenë veçanërisht i etur për zgjerimin e ekosistemit të tij plug-in, pasi Apple lëshoi mjete të reja shkarkimi për zhvilluesit në WWDC vitin e kaluar.

Ai tani po punon me ekipet prapa Chrome, Edge dhe Firefox për një specifikim që në mënyrë ideale do të rrisë performancën dhe do të mbajë larg shtesat e dëmshme.

Statuti i grupit është tani i dukshëm dhe Apple, Google, Microsoft dhe Mozilla janë duke punuar së bashku në draftin e parë të specifikimeve të propozuara. /Njeshi/

The post Apple, Google, Mozilla dhe Microsoft po punojnë në një projekt të përbashkët appeared first on Njeshi.