​Rasti Salih Mustafa, më 9 qershor konferenca përgatitore për gjykim

497
​rasti-salih-mustafa,-me-9-qershor-konferenca-pergatitore-per-gjykim

Konferenca do të fillojë në orën 09:00, ka bërë të ditur Gjykata Speciale në faqen e saj zyrtare.

Aktakuza kundër Mustafës u konfirmua më 12 qershor, ndërsa ai u arrestua nga Zyra e Prokurorit të Specializuar më 24 shtator dhe u transferua në Hagë.

Më 28 shtator, ish-eprori i UÇK-së, Salih Mustafa u paraqit para gjykatësit të procedurës paraprake, Nikola Giju.

Aktakuza e ngarkon Mustafën me “përgjegjësi penale individuale për ndalim arbitrar, trajtim mizor, torturë dhe vrasje të paligjshme që janë krime lufte sipas të drejtës ndërkombëtare”.