Petkoviq i ankohet ambasadorit francez për siç i quan “sulmet ndaj kishave serbe”

165
petkoviq-i-ankohet-ambasadorit-francez-per-sic-i-quan-“sulmet-ndaj-kishave-serbe”

Në një deklaratë të zyrës së Petkoviqit theksohet se ai e informoi ambasadorin francez për siç I qaun “sulmet në rritje ndaj serbëve dhe pasurisë së tyre dhe për përdhosjen dhe plaçkitjen pothuajse të përditshme të kishave serbe dhe manastireve”, duke theksuar se vetëm në dy muajt e fundit janë sulmuar 12 ndërtesa fetare të Kishës Ortodokse Serbe në Kosovë, raporton Kosovo Lonline, transmeton Klankosova.tv

Ai thotë se “se çdo sulm ndaj faltoreve serbe në Kosovë shoqërohej nga retorika agresive, antiserbe e liderëve politikë në Prishtinë”.