Kurti: FSK e gatshme ta mbrojë sovranitetin dhe territorin e Kosovës

172
kurti:-fsk-e-gatshme-ta-mbroje-sovranitetin-dhe-territorin-e-kosoves

Kurti ka thënë se pjesëmarrja e FSK-së në këtë ushtrim  dëshmon për synimin e Kosovës për një ambient të sigurt dhe paqësor në Evropë, mirëpo edhe më gjerë, shkruan Rahovec.net.

“Ushtarë, oficer ju përgëzoj për gjithë angazhimin vendosmërinë dhe profesionalizmin që treguat gjatë këtij ushtrimi që është me rëndësi për vendin tonë. Veçantia e ushtrimit ‘Defender 21’ lidhet me faktin që partneri ynë strategjik i dhanë besimin vendit tonë dhe forcës së sigurisë së Kosovës që për herë të parë të mirëpres një pjesë të këtij ushtrimi në territorin e Kosovës. Pjesëmarrja e FSK-së në ushtrimin  Defender1  dëshmon për synimin e vendit tonë për të formësuar një ambient të sigurt dhe paqësor në Evropë dhe më gjerë”.

Sipas tij, FSK është një forcë profesionale dhe kjo tregon që ajo është e aftë për të ndihmuar edhe në sigurinë kontinentale dhe globale.

“Profesionalizmi juaj vërteton që FSK-ja jo vetëm që është e vullnetshme, por është e aftë për të ndihmuar në sigurinë kontinentale e globale. Ndërveprimi në stërvitje është vetëbesim i shtuar. Gjatë këtij ushtrimi ju keni shtyrë kufijtë më të skajshëm me të vetmin qëllim që të dëshmoni që forca jonë është e gatshme për të mbrojtur sovranitetin dhe territorin tonë”, ka thënë Kurti.

Kryeministri në këtë aktivitet ishte i shoqëruar edhe nga presidentja Vjosa Osmani si dhe ministra të kabinetit të tij. /Rahovec.net/