“Kurti e dëmtoi Kosovën me letrën dërguar Manastirit të Deçanit”

185
“kurti-e-demtoi-kosoven-me-letren-derguar-manastirit-te-decanit”

Në një lidhje direkte në Edicionin Special në Klan Kosova, ai ka thënë se refuzimi që iu bë Kurtit nga ana e Manastirit të Deçanit ka krijuar një efekt negativ për shtetin e Kosovës.

“Për ne ka qenë paradoksale se si Kurti i drejtohet me një letër aq zyrtare një institucioni fetar që gjendet brenda territorit të Kosovës”.

“Për ne letra e Kurtit është shumë e pajustifikueshme sepse Manastiri i Deçanit i takon trashëgimisë së Kosovës”.

“Nuk është e udhës që i zoti i shtëpisë të kërkojë leje të hyjë në shtëpinë e vet. Është shqetësuese edhe përgjigja që ia kanë kthyer sepse ata kanë kërkuar që të respektohet një vendim antikushtetues”.

Sipas tij, ky acarim është i panevojshëm dhe Qeveria e Kosovës nuk është dashur që të jetë shkaktare.

“Kur të analizohet letra në detaje, aty është thënë se duhet të diskutohet për çështje të interesit të përbashkët – Qeveria e Kosovës me Manastirin e Deçanit nuk duhet të ketë raport si shtet me shtet”.

“Letra nuk është dashur të dërgohet nga Kurti, por nga kabineti i tij që të konfirmohet vizita e Kurtit”.

Imeraj shton se ky refuzim ka krijuar një efekt negativ për shtetin e Kosovës.

“Ky është një skandal i rëndë për Kurtin dhe Qeverinë e Kosovës”.

“Ne jemi duke pritur një konfirmim për takim zyrtar brenda kësaj jave të ardhshme. Do t’i vazhdojmë qëndrimet tona publike dhe ne jemi të vendosur që të kundërshtojmë zbatimin e vendimeve të Millosheviqit”.