Interi dhe Conte drejt divorcit përfundimtar

246
interi-dhe-conte-drejt-divorcit-perfundimtar

Kompania Suning Group dëshiron të mbyllë tregun me një fitim prej gati 100 milionë eurosh dhe të ulë pagat me 20 për qind. Kjo nuk i pëlqen aspak trajnerit Antonio Conte dhe një largim i tij nga Interi duket i pashmangshëm.

Po mbaron ashtu si asnjë tifoz i Nerazzurrëve nuk e imagjinonte: Interi dhe Conte po shkojnë drejt ndarjes.

Sipas mediumit Gazzetta dello Sport, lamtumira zyrtare mund të mbërrijë brenda 48 orëve të ardhshme, koha e nevojshme për të ratifikuar ndërprerjen e marrëdhënies dhe për ta lënë njëri-tjetrin me keqardhje dhe pendesa, por pa grindje dhe inate.

Ky medium shton se nuk do të ketë nevojë për mbledhjen e famshme të grupit me Zhang dhe drejtuesit dhe nëse ka ende një mundësi për një takim me presidentin, ndoshta do të jetë vetëm për të shtrënguar duart dhe për të përshëndetur njëri-tjetrin.

Rrugët po ndahen për arsyen e mos-pajtimit të politikave të drejtuesve dhe trajnerit për sezonin e rij, me drejtuesit që duan stabilitet financiar dhe Conten që sheh në këtë skenar një zvogëlim të pashmangshëm të ambicieve, veçanërisht në lidhje me projektin të rritjes së vazhdueshme që i ishte propozuar dy vjet më parë pas mbërritjes së tij.

Kompania padyshim që dëshiron të mbetet në nivele të larta, të konkurrojë për kampionatin dhe të dalë mirë në Evropë, por kriza ekonomike e përkeqësuar nga pandemia i ka detyruar pronarët së pari të kërkojnë një kredi të konsiderueshme të sapo marrë dhe më pas të rishikojë llogaritë dhe t’i marrë ato përsëri përmes shitjeve, fitimeve kapitale, kursimeve, shkurtimeve, kufizimit të kostos dhe zvogëlimit i shumës totale të pagave.

Kjo thuhet se do të varet mbi të gjitha nga aftësia e drejtuesve, Beppe Marotta dhe Piero Ausilio, të cilët duhet të kenë sukses në arritjen e të ardhurave pa e dobësuar shumë ekipin. Sidoqoftë, ky operacion i vështirë nuk do ta shohë Conten në krye, përveç nëse ka mendime të dyta pothuajse të pamundura.

Ekziston nevoja për të mbyllur tregun e ardhshëm me një fitim shumë të fortë, falë një fitimi kapitali që i afrohet 100 milionë eurove. Interi ka disa lojtarë të harxhuar, por është e vështirë të parashikosh që qëllimi mund të arrihet pa shitjen e një lojtari të madh.

Përballë këtij skenari, Conte shprehu gjithë hidhërimin e tij, i vetëdijshëm se në mënyrë që të vazhdojë të rritet veçanërisht në Evropë, Interi jo vetëm që duhet të zgjedhë kë të shesë, por gjithashtu ka nevojë për përforcime dhe të zëvendësojë lojtarët në fund të kontratës.

Mbi këtë bazë dhe me plane kaq larg tij dhe premtimeve të marra në periudhën para-pandemike, takimi me Zhang për teknikun do të jetë vetëm një mundësi për një lamtumirë paqësore.

The post Interi dhe Conte drejt divorcit përfundimtar appeared first on RahovecNET.