Lamborghini investon 1.5 miliardë euro për makinat elektrike

148
lamborghini-investon-1.5-miliarde-euro-per-makinat-elektrike

Prodhuesi i veturave sportive nuk dëshiron t’u thotë plotësisht lamtumirë motorëve me djegie të brendshme.

Seria e parë hibride, do të vijë në vitin 2023. Lamborghini paraqiti një plan, për të elektrizuar veturat e saj sportive.

Me një investim total prej 1.5 miliardë eurosh , duhet të arrihet dekarbonizimi gjithëpërfshirës dhe një zhvendosje drejt drejtimeve më miqësore ndaj klimës.

Sidoqoftë, ju gjithmonë doni t’i qëndroni besnikë ADN-së tuaj dhe të qëndroni për një performancë të jashtëzakonshme, thotë CEO i Stephan Winkelmann në një njoftim për shtyp.

Plani me tre hapa

Nën titullin “Cor Tauri”, Lamborghini ka prezantuar një plan me tre faza.

Në një hap të parë, Lamborghini dëshiron të ringjallë përsëri motorin me djegie. Kështu që elektrizimi afrohet shumë ngadalë. 2021 do të jetë vit ku duhet të prezantohen dy modele të reja. Faza 1 duhet të zgjasë deri në vitin 2022.

Kalimi në disqet hibride do të kërkohet në fazën e dytë. Me Sian, Lamborghini tashmë ka prezantuar një model hibrid, por me një motor elektrik shumë të vogël. Në vitin 2023, megjithatë, do të prodhohet automjeti i serisë së parë me një motor hibrid (më të fuqishëm). Një veturë hibride duhet të jetë në dispozicion për të gjitha modelet e Lamborghini deri në vitin 2024. Deri në fillim të vitit 2025, emetimet e dioksidit të karbonit në të gjithë flotën e Lamborghini duhet të arrijnë në 50 për qind të vlerës së sotme.

Lamborghini nuk ka ndërmend të prezantojë një veturë thjesht elektrike deri në fazën e tretë. Duhet të jetë gati në gjysmën e dytë të dekadës. Lamborghini elektrik duhet të pozicionohet në krye të segmentit të tij. Se si synon ta bëjë kjo markë me një vonesë të tillë kohore krahasuar me konkurrencën, duket e paqartë.

“Plani i elektrifikimit të Lamborghini nënkupton një kurs të r” , thotë Stephan Winkelmann.

“Kjo është e nevojshme në një botë që ndryshon rrënjësisht, ku ne duam të japim një kontribut duke ulur më tej gjurmën tonë mjedisore. Përgjigja jonë është një plan me një qasje 360 ​​gradë që do të përfshijë produktet tona dhe vendndodhjen e kompanisë sonë në përqafimet e Sant’Agata Bolognese dhe na çon drejt një të ardhme më të qëndrueshme”. /Njeshi/

The post Lamborghini investon 1.5 miliardë euro për makinat elektrike appeared first on Njeshi.