Zbulohet se sa para do të fitojnë ekipet e Serie A

123
zbulohet-se-sa-para-do-te-fitojne-ekipet-e-serie-a

Interi do të fitojë 23.4 milionë euro të ardhura nga TV pasi fituan Serie A dhe ka një ndryshim prej gati 3 milionë midis pozitës së dytë dhe të tretë.

Siç raporton Calcioefinanza, fondi i TV për sezonin 2020-2021 Serie A është rreth 1.1 miliardë euro. Gjysma e shumës është e ndarë në pjesë të barabarta midis 20 skuadrave që marrin pjesë në ligë.

Një tjetër 20 përqind shpërndahet sipas bazës së mbështetësve të klubit dhe 30 përqind e mbetjeve ndahen bazuar në performancat: 15 përqind në varësi të sezonit aktual dhe 15 përqind në rezultatet nga 1946.

Interi ka fituar titullin e parë në Serie A në 11 vjet dhe do të marrë 23.4 milionë euro.

Ndarja e pagesave:

 1. 23,4 milion €
 2. 19,4 milion €
 3. 16,8 milion €
 4. 14,2 milion €
 5. 12,5 milion €
 6. 10,9 milion €
 7. 9,3 milion €
 8. 8,3 milion €
 9. 7,4 milion €
 10. 6,3 milion €
 11. 5,5 milion €
 12. 5 milion €
 13. 4,6 milion €
 14. 4,1 milion €
 15. 3,6 milion €
 16. 3,2 milion €
 17. 2,8 milion €
 18. 2,2 milion €
 19. 1,6 milion €
 20. 0,9 milion €

The post Zbulohet se sa para do të fitojnë ekipet e Serie A appeared first on RahovecNET.