Lutfi Haziri thotë se LDK do të jetë gardian i Republikës në dialog me Serbinë

359
lutfi-haziri-thote-se-ldk-do-te-jete-gardian-i-republikes-ne-dialog-me-serbine

Ai shtoi se LDK do të jetë gardian i Republikës, gjersa shpreson se do të zbatohen detyrat kushtetuese nga bartësit e institucioneve të shtetit.

Postimi i tij i plotë:

Dialogu është e vetmja rrugë të cilën Kosova duhet ta shoh në zgjidhjen e problemit me Serbinë. Ne shpresojmë që të zbatohen detyrat kushtetuese nga bartësit e institucioneve të shtetit, por LDK do të jetë gardian i Republikës.

17 shkurti i 2008 dhe rilindja e kësaj Republike neve na bënë të obligueshëm që me i mbyllë çështjet e hapura dhe e vetmja çështje e hapur në regjion është ajo me Serbinë dhe integrimi i Kosovës me institucionet ndërkombëtare, që përfshinë edhe ato evropiane dhe OKB-në si institucion më i lartë.

Deri aty duhet unitet dhe duhet të gjendet formula dhe njeriu i cili mund t’i bashkojë forcat politike, shumicën e madhe politike, edhe minoritetet pse jo, sepse Kosova është e të gjithëve.