Dukja mbresëlënëse e Mercedes-Maybach S680

128
dukja-mbreselenese-e-mercedes-maybach-s680

Mercedes-AMG S65 mund të jetë “i vdekur”, por ata me xhepa të thellë nuk duhet të shqetësohen sepse motori i tij, V12 vazhdon të jetojë në versionin ultra luksoz Maybach.

Pas ngacmimit të muajit të kaluar, një sedan luksoz me një motor V12 më në fund ka parë dritën e diellit. Daimler prezantoi modelin e ri mjaft të qetë, por kjo nuk do të thotë se nuk është mbresëlënës.

Mercedes-Maybach S680 ka një trup të mbingarkuar dhe shumë krom, ashtu si modeli V8 i prezantuar në nëntor të 2020, por vjen me rrota më të hijshme me shumë folës.

Krahasuar me standardin Maybach S-Class, vërehen ndryshime delikate. Ekzistojnë shenja V12 në mbrojtëset e përparme, si dhe logoja S680 në bagazh. Emërtimi S680 është i njohur sepse është përdorur për Maybach S650, i cili ishte shitur në Kinë pas zhvendosjes së gjeneratës së mëparshme në 2017.

Njëra nga fotot tregon hapësirën ku ndodhet motori V12, por ende nuk ka specifikime teknike. Kuaj-fuqitë e këtij motori pritet të fillojë në “6”. Maybach S650 i fundit ishte mundësuar nga një motor 6.0-litër twin-turbo që zhvilloi një monstruoz 621 kuaj/fuqi dhe 1.000 Nm çift rrotullues.

Besohet se S-Class i ri me motor V12 do të ketë gjithashtu lëvizje me të gjitha rrotat 4Matic. Detajet priten së shpejti. /Njeshi/

The post Dukja mbresëlënëse e Mercedes-Maybach S680 appeared first on Njeshi.