Janë pesë mashtrime të zakonshme nga të cilat rrezikoheni, kur blini një makinë të përdorur

160
jane-pese-mashtrime-te-zakonshme-nga-te-cilat-rrezikoheni,-kur-blini-nje-makine-te-perdorur

Blerja e një veture të përdorur, mund të jetë shumë e rrezikshme, veçanërisht nëse vëreni disa nga këto gjëra.

Kur blihet e një veturë e përdorur, shpesh kushton më shtrenjtë sesa blerja e një veture të re.

Një nga problemet kryesore në tregun e veturave të përdorura është se klientët nuk mund të zbulojnë shpejt mashtrimet e zakonshme në veturat e përdorura.

Disa vetura të përdorura janë shumë tërheqëse në shikim të parë, por gjithsesi fshehin probleme që sjellin shumë shqetësime, transmeton Telegrafi.

Këtu janë 5 mashtrimet më të zakonshme që duhet të shmangni kur blini një veturë të përdorur, sipas platformës carVertical.

Është një analizë e më shumë se një milion raporteve mbi historinë e veturave nga prilli 2020 deri në prill të këtij viti, në rajonin tonë, por edhe në shumë vende të tjera evropiane.

Vetura është dëmtuar

Sipas carVertical, pothuajse një e treta (31%) e të gjitha veturave të kontrolluara në platformë kishin disa dëmtime. Prandaj, është e rëndësishme të inspektoni trupin kur zgjidhni një veturë.

Kthimi i kilometrazhit

Mashtrimi më i njohur është kthimi i kilometrazhit dhe është një nga më të zakonshmit. Kilometrazhi i çdo të gjashtës veturë (16.7%) u ndryshua.

Me këtë mashtrim, shitësit rrisin çmimin e automjeteve deri në 25%.

Bëni kujdes, nëse sediljet, timoni ose leva e ingranazheve janë konsumuar dhe kilometrazhi është i ulët, mund të jetë një shenjë për blerësin që të heqë dorë nga ajo veturë dhe të kërkojë një tjetër.

Vetura e vjedhur

Blerja e një veture të vjedhur është ndoshta më e keqja nga të gjitha mashtrimet e veturave të përdorura.

Zakonisht pronarët e rinj që nuk kanë fat përfundojnë me një automjet të konfiskuar dhe kthimi i parave për një veturë të paguar mund të jetë i komplikuar. carVertical ka zbuluar disa qindra vetura të vjedhura gjatë 12 muajve të fundit, duke u kursyer klientëve një sasi të konsiderueshme të kohës dhe parave.

Vetura ka shërbyer si taksi ose makinë me qira

Disa shoferë nuk janë të vetëdijshëm se automjeti i tyre ka qenë ose taksi ose makinë me qira.

Shoferët e taksive zakonisht kalojnë më shumë kilometra dhe kryesisht transportojnë pasagjerë në rrugët e qytetit.

Taksitë dhe makinat me qira zakonisht konsumohen më shpejt dhe shpesh nuk mirëmbahen.

Rreth 2,000 vetura të tilla u zbuluan vitin e kaluar përmes platformës carVertical.

Çmimi i makinës është shumë i ulët

Po, dhe është e mundur.

Praktika ka treguar që automjetet, çmimi i të cilave është me dyshim i ulët duhet të shmangen.

Ndonjëherë vetura të tilla importohen, me kilometrazhin e ndryshuar ose fshehin dëmtime të caktuara dhe vetëm krijojnë iluzionin e një blerjeje të një veture të shkëlqyeshme.

Përjashtimet janë veturat që pronarët shesin nën kosto për ndonjë arsye tjetër, të tilla si problemet financiare ose zhvendosja.

Blerja e një veture të përdorur të besueshme nuk është një detyrë e lehtë. Për të shmangur surprizat e mëvonshme, ne patjetër këshillojmë kujdes, hetim të plotë, madje edhe përdorimin e raporteve online të historisë së makinave. /Njeshi/

The post Janë pesë mashtrime të zakonshme nga të cilat rrezikoheni, kur blini një makinë të përdorur appeared first on Njeshi.