Tërmkolli: Nëse Jusuf Gërvalla do t’i shpëtonte atentatit nuk do të ishte në krye të LPK-së

182
termkolli:-nese-jusuf-gervalla-do-t’i-shpetonte-atentatit-nuk-do-te-ishte-ne-krye-te-lpk-se

Tërmkolli ka shkruar se formimi i Jusuf Gërvallës prej intelektuali dëshmojnë se ai ishte një njëri me shpirt të lirë dhe jo rob i ideologjive komuniste.

“Është hipotezë e gabuar dhe guxim i tepruar të thuhet se, nëse Jusuf Gërvalla do t’i mbijetonte atentatit të UDB-së, do të ishte në krye të kësaj apo asaj lëvizje a partie. Formimi i Jusuf Gërvallës prej intelektuali të shquar të kohës, jeta e veprimi i tij politik, dëshmojnë për një personalitet të formuar kombëtarisht e me shpirt të lirë. Njeriu me shpirt të lirë nuk mund të jetë rob i ideologjive e aq më pak i ideologjive e diktaturave si ajo komuniste enveriste”, ka shkruar Tërmkolli.

Postimi i plotë:

Është hipotezë e gabuar dhe guxim i tepruar të thuhet se, nëse Jusuf Gërvalla do t’i mbijetonte atentatit të UDB-së, do të ishte në krye të kësaj apo asaj lëvizje a partie. Formimi i Jusuf Gërvallës prej intelektuali të shquar të kohës, jeta e veprimi i tij politik, dëshmojnë për një personalitet të formuar kombëtarisht e me shpirt të lirë. Njeriu me shpirt të lirë nuk mund të jetë rob i ideologjive e aq më pak i ideologjive e diktaturave si ajo komuniste enveriste.

Nëse duhet një dëshmi që argumenton këtë, një gjë del të jetë sigurtë. Në rrethanat e kohës e në vazhdimësi, Serbia e UDB-ja nuk vriste enveristë. Serbia vriste intelektualë shqiptarë, nacionalistë, ata që bashkonin popullin e idetë për liri.