Ish-gjyqtari i EULEX-it, Simmons: Shumë shpejt do të raportoj në Parlamentin e Kosovës

309
ish-gjyqtari-i-eulex-it,-simmons:-shume-shpejt-do-te-raportoj-ne-parlamentin-e-kosoves

“Shpresoj shumë shpejt të jap një deklaratë në Parlamentin e Kosovës. Kur ta bëj, do t’ju ofroj një përkthim të deklaratës time me shkrim. Mendoj se do t’u përgjigjet të gjitha pyetjeve”, tha Simmons, për Albanian Post.

Ndërkaq, përfaqësuesi i Simmons, avokati Artan Çerkini, theksoi se “qëllimi kryesor është zbardhja e së vërtetës”.

“Nuk synohet që përmes këtij hetimi dikush të ndiqet në aspekt penal apo aspekt civil sepse ne të gjithë e dimë që pjesëtarët e misionit të EULEX kanë pasur imunitet”.

“Mirëpo qëllimi i këtij hetimi parlamentar është që të hetohet nëse gjyqtarët e EULEX-it në disa prej rasteve mjaftë të ndjeshme i kanë zbatuar parimet e gjykimit të drejtë dhe të paanshëm, parime këto të sanksionuara me Konventën Evropiane për të Drejtat e Njeriut dhe me Kushtetutën për Republikën e Kosovës”, potencoi Qerkini.

Simmons kishte kërkuar të flasë para deputetëve për çka Komisioni për Legjislacion kishte caktuar 18 janarin e këtij viti si datë për të dëgjuar deklaratat e tij.

Megjithatë, një gjë e tillë nuk ndodhi për shkak të shpërndarjes së Kuvendit.