Tesla shtyn deri në vitin 2022 hapjen e fabrikës së re evropiane

432
tesla-shtyn-deri-ne-vitin-2022-hapjen-e-fabrikes-se-re-evropiane

Fabrika e re evropiane e gjigantit të veturave, Tesla, nuk pritet të fillojë prodhimin deri në fund të janarit 2022.

Shefi ekzekutiv Elon Musk i ka dhënë ekipit përgjegjës për fabrikën edhe gjashtë muaj për të përfunduar projektin, sipas burimeve të Automotive News.

Tesla kishte thënë më 26 prill se prodhimi është në rrugën e duhur për të filluar në fund të vitit 2021, pasi fillimisht synuan muajin korrok. Por do të ketë një vonesë të mëtejshme për shkak të problemeve në bërjen e fabrikës gati për prodhimin e paketës së baterive dhe marrjen e miratimit rregullator.

Prodhimi i baterisë nuk do të fillojë në fund të vitit, kanë thënë burimet. Por ndërtimi i strukturës kryesore të fabrikës, së bashku me dyqanin e shtypit dhe dyqanin e bojrave, ka bërë progres mirë, sipas burimeve.

Tesla ka bërë ndryshime në një aplikacion planifikimi që duhet të miratohet para se të fillojë prodhimin. Aplikimi i rishikuar do të thotë se do të ketë një raund tjetër të konsultimit publik, duke shtyrë aprovimin rregullator.

Tesla planifikon të ndërtojë deri në 500.000 vetura në fabrikë, duke filluar me Modelin Y. Do të punësojë 12.000 njerëz.

The post Tesla shtyn deri në vitin 2022 hapjen e fabrikës së re evropiane appeared first on Njeshi.