Vetura elektrike Kia dhe Ionity: Tarifa më të ulëta për klientët EV6

193
vetura-elektrike-kia-dhe-ionity:-tarifa-me-te-uleta-per-klientet-ev6

Kryqëzimi i ri elektrik Kia EV6, i cili ka një diapazon maksimal prej 510 km (WLTP), do t’u ofrojë klientëve evropianë një rrjet të gjerë të karikuesve të energjisë së lartë dhe një mënyrë të integruar pagese.

Kia, e cila është një nga bashkë-pronarët e rrjetit IONITY, do t’u sigurojë klientëve çmime më të ulëta të tarifimit në të vetmin rrjet pan-evropian, i cili aktualisht ofron karikim shumë të shpejtë 350 kW.

Një nga shumë tiparet e teknologjisë së lartë të Kia EV6 është aftësia për të karikuar bateri 800 volt, e cila është e disponueshme me energji të lartë për herë të parë në klasën e saj. Në stacionet e karikimit IONITY, karikimi nga 10 për qind në 80 për qind të baterisë zgjat vetëm 18 minuta dhe më pak se 4 minuta e gjysmë karikim është e mjaftueshme për 100 kilometra vozitje.

Më shumë se 400 stacione mbushje shumë të shpejta në 24 vende evropiane Partneriteti i Kia me rrjetin e karikimit IONITY, i cili është gjithashtu në bashkëpronësi të Kia, u siguron klientëve akses në më shumë se 400 stacione mbushje në 24 vende evropiane.

Rrjeti i karikimit IONITY, i cili përdor standardin kryesor evropian të karikimit CCS (Sistemi i Kombinuar i Tarifimit), mundësohet nga 100 për qind burime të ripërtëritshme të energjisë. Kjo u lejon shoferëve të vozisin jo vetëm pa emisione por edhe karbon neutral.

Për drejtuesit e automjetit të ri elektrik Kia EV6, pikat e karikimit të IONITY janë të dukshme në sistemin e lundrimit midis pikave dinamike të interesit (të ashtuquajturat POI), të cilat tregojnë statusin e disponueshmërisë në kohë reale. Përdoruesit pastaj mund të bëjnë lehtësisht një pagesë në një stacion tarifimi publik duke përdorur aplikacionin Kia Charge.

Kia do të ofrojë dy paketa për të përmbushur nevojat e klientëve të saj. Paketa bazë, e cila do të jetë në dispozicion në fund të vitit, do të kushtojë 4.5 euro në muaj dhe do tu ofrojë klientëve energji elektrike me një çmim prej 0.52 euro/kWh, e cila është më e ulët se 0.79 euro/kWh, e cila aktualisht ofrohet nga shumica stacionet publike të mbushjes.

Paketa e dytë (Fuqia), e cila do të jetë në dispozicion nga maji, ka për qëllim ngarkimin më të shpeshtë dhe për një pajtim mujor prej 13 eurosh, ofron tarifim për 0.29 euro/kWh.

Një avantazh tjetër për klientët është aplikacioni Kia Charge, i cili siguron hyrje jo vetëm në rrjetin IONITY, por edhe tek partneri i Kia Digital Charging Solutions (DCS), i cili ka rreth 205 mijë pika karikimi në të gjithë Evropën, përfshirë lidhësit AC dhe DC. Përdoruesit e këtyre shërbimeve paguajnë për të gjitha rimbushjet një herë në muaj në një llogari dhe plotësisht transparente. /Njeshi/

The post Vetura elektrike Kia dhe Ionity: Tarifa më të ulëta për klientët EV6 appeared first on Njeshi.