Padrejtësi Speciale në Hagë, Apeli refuzon kërkesën e krerëve të UÇK-së për mbrojtje në liri

369
padrejtësi-speciale-në-hagë,-apeli-refuzon-kërkesën-e-krerëve-të-uçk-së-për-mbrojtje-në-liri

Ky panel nuk ka marrë në konsideratë argumentet e ofruara nga mbrojtja e të akuzuarve, ndërsa duket qartazi se ka mbajtur linjën e njëjtë me Prokurorin Jack Smith dhe Gjykatësin Paraprak, Nicolas Guillou, ndonëse të tri këto organe do të duhej të funksiononin si të pavarura nga njëra-tjetra.

Apeli nuk u ka besuar as zotimeve të shtetit të Kosovës, me saktë nga Policia e Kosovës, se ka kapacitetet e mjaftueshmne për të ofruar siguri në mbikëqyrjen e të akuzuarve gjatë kohës së qëndrimit ntë tyre në lirim të përkohshëm. Kjo bëhet paradoksale kur dihet fakti se kjo Gjykatë është e Kosovës, është e themeluar dhe vepron me ligjet e nxjerra nga Kuvendi i Kosovës.

Më poshtë gjeni vendimet e Apelit:

VENDIMI PER HASHIM THAÇIN

VENDIMI PER KADRI VESELIN

VENDIMI PER JAKUP KRASNIQIN