“Të vras nëse nuk e shet shtëpinë”, 6 muaj paraburgim ndaj djali që e kërcënoi babanë në Shtime

245
“te-vras-nese-nuk-e-shet-shtepine”,-6-muaj-paraburgim-ndaj-djali-qe-e-kercenoi-babane-ne-shtime

Gjykata Themelore në Ferizaj e ka shpallur fajtor dhe i ka shqiptuar dënimin prej 180 ditësh burgim të pandehurit E.Q, i cili dyshohet se kanosi babanë e tij.

Sipas arsyetimit të Gjykatës, i pandehuri pas një mosmarrëveshje verbale me prindin, e ka kanosur se do ta vriste nëse nuk do ta shiste shtëpinë ashtu siç kishte kërkuar.

“I pandehuri akuzohet se 08.05.2020, në shtypin e tyre në Shtime me qëllim të shkaktimit të ankthit apo frikësimit i kanoset  seriozisht  prindit –babait E.Q. se do ta privoj nga jeta, në atë mënyrë që pas një mosmarrëveshje verbale në mes tyre, për shkak  se i pandehuri po kërkonte nga prindërit e tij të shesin shtëpinë, kurse ata nuk pranonin i drejtohet me fjalë; të vras, krejt sendet e shtëpisë ka me i thye, qohna krejt i bëj kërrsh; me këtë veprim  tek i dëmtuari ka shkaktuar frikë dhe pasiguri, pas këtij rasti i dëmtuari me bashkëshorten e tij është larguar nga shtëpia” , thuhet në njoftimin e Gjykatës Themelore në Ferizaj.

Kundër këtij aktgjykimi, palët kanë të drejtë ankese në afat prej pesëmbëdhjetë (15) ditëve nga dita e pranimit të aktgjykimit në formë të shkruar.Reklamë

Ankesa i drejtohet Gjykatës së Apelit në Prishtinë, përmes Gjykatës Themelore të Ferizajt.