“Nc, nc, nc”, Rama injoron sërish Kurtin, refuzon t’i komentojë veprimet e tij

206
“nc,-nc,-nc”,-rama-injoron-serish-kurtin,-refuzon-t’i-komentoje-veprimet-e-tij

Edi Rama është pyetur se çfarë komenti ka për shkrimin e Kurtit në facebook, derisa kryeministri shqiptar refuzoi të komentojë.

“Nc, nc, nc, nc… edhe sikur ta nxjerrësh sondazhin (diskutim i mëhershëm), nuk kam asnjë koment”, ka thënë Edi Rama në Opinion.

Tutje, Rama tha se nuk flet as pas datës 26, dita e parë pas zgjedhjeve. Ai tha se e shtyen periudhën e mosfoljes.

“Nuk kam thënë ‘do të flas me datën 26’. Kam thënë ‘nuk flas deri me datën 26’. Thjesht shtyj periudhën e mosfoljes”, shtoi Rama.

Kurti votoi në ditën e zgjedhjeve të Shqipërisë si kryeministër i Kosovës. Ky veprim i tij u kritikua nga raportuesja e Parlamentit Evropian për Kosovën, Viola von Cramon.

Kjo e fundit tha se për të është e papranueshme dhe e pakuptueshme se çfarë është e gjithë kjo (veprimi i Kurtit).

“Nuk mund ta kuptoj se çfarë është e gjithë kjo. Nga njëra anë të gjithë në Kosovë ankohen për ndërhyrje nga Serbia ose nga vetë Presidenti Aleksandar Vuçiq, por nga ana tjetër këtu kryeministri i Kosovës edhe voton në një shtet fqinj. E papranueshme. Të paktën jo për mua”.

Nga Vetëvendosje në Shqipëri kandiduan si deputetë të pavarur, Boiken Abazi, Kreshnik Merxhani dhe Iliaz Shehu. Asnjë nga këta nuk arriti të bëhet deputet.