Robot shtëpiak në luftën kundër COVID-19

147
robot-shtepiak-ne-luften-kunder-covid-19

Inxhinieri tajlandez Monchai Bunwong bëri një robot shtëpiak që “lufton” kundër coronavirusit.

Roboti spërkat dezinfektuesin nëpër lagje dhe kështu ndihmon në ndalimin e përhapjes së coronavirusit – të paktën në lagje.

Bunwong mund ta kontrollojë atë në një distancë deri në një kilometër dhe ta kontrollojë atë përmes një kontrolluesi pa tel.

Roboti mund të mbajë 200 litra dezinfektues dhe ta spërkasë atë nën presion të fortë.

Veç kësaj, ai mund të lëvizë në të gjitha terrenet dhe është bërë për t’i bërë ballë sipërfaqeve të ndryshme.

Ai lëviz, me një shpejtësi prej 5 km/orë. /Njeshi/

The post Robot shtëpiak në luftën kundër COVID-19 appeared first on Njeshi.