Hyundai dhe Uber njoftojnë për një partneritet strategjik në Evropë rreth makinave elektrike

348
hyundai-dhe-uber-njoftojne-per-nje-partneritet-strategjik-ne-evrope-rreth-makinave-elektrike

Hyundai dhe Uber njoftuan një partneritet strategjik në lidhje me makinat elektrike në Evropë, me një qëllim për të rritur miratimin e makinave elektrike (EV) si dhe për të zgjeruar infrastrukturën e tarifave përgjatë qyteteve kryesore.

Sipas medieve të huaja, pika kryesore e marrëveshjes është që Hyundai do të sigurojë zbritje në mijëra vetura Kona Electric dhe IONIQ Electric për vozitësit që përdorin aplikacionin Uber.

Tregjet fillestare do të bëhen në Mbretërinë e Bashkuar, në Francë si dhe në Holandë.

Sipas njoftimit për shtyp, makinat e ardhshme elektrike me bateri (BEV) nga Hyundai (si Ioniq 5 i ardhshëm) gjithashtu mund të ofrohen në një moment.

Një fushë tjetër e partneritetit mund të jetë edukimi dhe promovimi.

“Në të ardhmen, Hyundai dhe Uber synojnë të fillojnë planet e përbashkëta të marketingut dhe edukimit për të promovuar makinat elektrike dhe përfitimet e tyre të lidhura me shoferët partnerë të Uber, si dhe për të ofruar teste të vozitjes për t’i lejuar shoferët të përjetojnë automjete me emetimet zero nga dora e parë”, thuhet në deklaratë. /Njeshi/

The post Hyundai dhe Uber njoftojnë për një partneritet strategjik në Evropë rreth makinave elektrike appeared first on Njeshi.