Valon Murati: Frikësohem se Kryeministri Kurti nuk ka guxim t’i hyjë procesit të ndryshimit të kufijve

159
valon-murati:-frikesohem-se-kryeministri-kurti-nuk-ka-guxim-t’i-hyje-procesit-te-ndryshimit-te-kufijve

“Kryeministri e ka legjitimitetin e plotë për t’i hyrë ideve shumë të guximshme. Unë frikësohem se nuk e ka guximin ta bëjë këtë. E ka atë legjitimet që të propozojë të futet edhe në procese, por ai e ka refuzuar ri përcaktimin e kufijve, asociacionin”, tha Murati në Kanal 10.

Ai ka thënë se ideja e VV për bashkim me Shqipërinë është populiste  kur nuk e tregojnë se si do të bëhet.

“Çdo ide është populiste kur nuk e tregon rrugën. Ajo do të vije pasi t’i zgjidhë proceset me Serbinë”, shtoi ai.

Ai po ashtu ka thënë se ideja e ri përcaktimit të kufijve është e fuqive të mëdha dhe se Sllovenia vetëm është përdorur nga ta për ta matur opinionin.

“Në radhë të parë unë i kam parë këto si produkt i përpjekjeve për të testuar zgjidhje të tjera, në raport me zgjidhjet ekzistuese në Ballkan duke qenë që pak a shumë zgjidhjet të cilat yash e disa dekada janë promovuar në Ballkanin perëndimor nuk është se e kanë sjellë paqen, e kanë sjellë një stabilitet të brishtë por për shkak të zgjidhjeve ta themi jo funksional e kanë bllokuar ecjen e Ballkanit perëndimor drejt BE, sidomos situate në Beh që burojnë prej marrëveshjes së Dejtonit që janë të ingranuara në kushtetutën e tyre e deri tek zgjidhjet për Kosovën e sidomos raporti Kosovë Serbi. Peng i këtij raporti të dy vendet kanë probleme në aspektin e integrimit. Nuk mendoj që kjo është e paqëllimshme., nuk mendoj që është produkt i politikës sllovene, kjo është një mënyrë që është shfrytëzuar Sllovenia që të testohet opinioni”, tha ai.