Flasin familjarët e viktimës që vdiq nga eksplozivi

181
flasin-familjaret-e-viktimes-qe-vdiq-nga-eksplozivi

I dyshuari për vrasjen e Haxhi Ahmetit është ekstraduar nga Shqipëria në Kosovë.

Një eksploziv i vendosur në hyrjen e shtëpisë së tij, ishte fatal për kryefamiljarin Haxhi Ahmeti.

Mëngjesin e 14 tetorit të vitit 2018, 61 vjecari nga Smolica e Gjakovës, kishte vdekur pasi eksplozivi kishte shpërthyer.

E dy vite pas, policia e shtetit në Shqipëri, kishte njoftuar se ishte arrestuar një 41 vjeçar nga Shqipëria, i kërkuar lidhur me këtë vrasje.

Pas gjithë kësaj periudhe i dyshuari për këtë rast D.GJ, këtë të hënë është ekstraduar në Kosovë.

Këtë e kanë konfirmuar nga Prokuroria Themelore në Prizren, të cilët kanë kërkuar caktimin e masës së paraburgimit për të pandehurin.

Po, i pandehuri në këtë rast, D. Gj.  është ekstraduar dje – 19.04.2021 dhe sot Prokuroria Themelore në Prizren, ka kërkuar nga Gjykata Themelore në Prizren, që  ndaj të njëjtit të caktojë masën e paraburgimit.

Ekstradimi i të dyshuarit, të cilit familja besojnë që ka kryer vrasjen me porosi, ka lehtësuar familjen Ahmeti.

Ata kanë shpresa që i dyshuari do të pranojë se kush e kishte porositur për të kryer një vepër të tillë.

Ndonëse rasti ka ndodhur në Komunën e Gjakovës, hetimet janë duke vazhduar në Prizren.

Kjo për shkak të një kërkese që e ka bërë avokati i familjes Ahmeti, Ndrec Dodaj.

Gani Ahmeti, djali i viktimës tregon pse kanë kërkuar që rasti të trajtohet diku tjetër.

Brenda familjes Ahmeti kishte pasur edhe një viktimë tjetër, prandaj ata dyshojnë se dorasi është i njëjtë.