Vaksinime në kushte të jashtëzakonshme në Oregon të ShBA-së

179
vaksinime-ne-kushte-te-jashtezakonshme-ne-oregon-te-shba-se

Shumë njerëz duhet të kalojnë kilometra të tëra për të marrë një vaksinë kundër coronavirusit, por disa udhëtarëve në Oregonin jugperëndimor u injektuan në kushte të pabesë të motit.

Shëndeti Publik i Qarkut Josephine tha se punëtorët e tyre po ktheheshin nga një klinikë vaksinimi masive në Shkollën e Mesme të Luginës së Illinois në Cave Junction, kur rreth 20 anëtarë të grupit u bllokuan në një stuhi dëbore në Hayes Hill, raporton cnn.

Kishte akoma gjashtë doza të mbetura të vaksinës në zotërim të tyre. Për t’i shfrytëzuar ato doza dhe mos t’i dalë afati, departamenti i shëndetësisë tha se punëtorët e tyre shkuan nga një veturë në tjetrën për t’u ofruar njerëzve mundësinë për të marrë vaksinën.

Një ambulancë ishte në gatishmëri afër në rast se ndonjë marrës përjetonte një reagim negativ.

Të gjashtë dozat u administruan në veturat e rrugës. Departamenti i Shëndetësisë i Qarkut Josephine tha se një marrës doli të ishte një punonjës i zyrës së sherifit që kishte dashur të ishte në vendin e hershëm të vaksinimit masiv, por ngeci në dëborë.

The post Vaksinime në kushte të jashtëzakonshme në Oregon të ShBA-së appeared first on RahovecNET.