Gashi: Qeveria rrëzohet nëse e kundërshtohen dialogun

152
gashi:-qeveria-rrezohet-nese-e-kundershtohen-dialogun

Gashi ka thënë se në rast se Qeveria e kundërshton dialogun atëherë pasojë nuk do të jetë izolimi i Kosovës, por rrëzimi i Qeverisë.

“Këtë e kemi parë me rrëzimin e katër qeverive paraprake: Qeverisë Mustafa, Qeverisë Haradinaj, Qeverisë Kurti I dhe Qeverisë Hoti”.

Ai ka thënë se parimet e panegociueshme duhet të bëhen të ditura me kohë nga Qeveria e Kosovës.

“Duhet me i pasë disa parime të panegociueshme. Për shembull, a ka me qenë integriteti territorial i Kosovës i cenueshëm apo jo? A është i cenueshëm rendi kushtetues apo jo?. Mendoj që duhet takuar presidentja, kryeparlamentari dhe kryeministri me liderët e partive opozitare. Kështu ka qenë në Rambuje”.

Gashi ka dhënë edhe idenë që marrëveshja me Serbinë mund të hidhet në referendum.